Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J66a71n 52P68a73l18l37a45s

21. 6. 2015 21:43

Dobrý večer, cituji: „Můžete mne mít za nelidu, za zrůdu, za necitu.“ V tom případě mě též. Snad nejsme jediní. Karma.

2 0
možnosti
PB

..... solidarita, v tomto kontextu, opravdu místo nemá,- bližší je nám "humanitární pomoc", event. v domácích poměrech "charita",- tedy jednorázová pomoc ve formě sbírek na základě dobrovolnosti či s přímou účastí a podporou státu ..... jak vypadá "solidarita" v praxi nám předvádí nejenom Afrika, ale též země jiných kontinentů s tzv. odlišnou kulturou, např. zemětřesení na Haiti 2010, tsunami u thajských břehů 2004 atd.atd. - naším sluníčkám by z teho bylo poněkud nevolno ! R^

1 0
možnosti
PJ

Nejlepší pomoc je nechat je ,ať si pomůžou sami. Když se podíváte na výsledky pomoci evropských geniů, tak vidíte jen zmar.

4 0
možnosti
Foto

Chyba asi byla ta, že jim byly vypláceny nějaké peníze.  Mělo jít o pomoc konkrétním rodinám a to jen pomoc s vybudováním a s tím, že tyto zdroje by pak přešly do soukromého vlastnictví těchto rodin.  Možná ještě pomoci zorganizovat nějaký rybí trh a nechat je aby si ty ryby prodali za kolik by chtěli.  

Ten projekt neznám, ale jestli tam byl nějaký  socialismus ve formě tohle je všech a všichni se musíme přičinit, je mi jasné, že to muselo skončit neúspěchem.

2 0
možnosti
JP

Podle mne pomoc konkrétním rodinám je asi nesmysl. V Africe spíš funguje princip kmenu, jak rodinné klany. Ale možná máte pravdu.

Jinak díky za koment

0 0
možnosti
BL

Vidím to naprosto identicky!! A vymažte si ten překlep v poslední větě,právě ve slově vidím-než Vás rozcupujou, však víte kdo.. Mně pak klíďo smázněte :-)

1 0
možnosti
JP

Děkuji za příspěvek a za upozornění. Nic mazat nehodlám. K té chybě - jsem jen člověk a občas se nějaká ta chybenka vloudí. Opraveno.

0 0
možnosti
Foto

A takových projektů bylo víc. Jinak souhlas a karma.

5 0
možnosti
JP

Bohužel máte pravdu. Vyhazování prostředků a nic víc. Děkuji za komentářR^

2 0
možnosti
PK

Vážený autore, máte plnou pravdu...R^ Jenže jak z tohoto kolotoče ven? Nebudeme přispívat? Pak se zvednou a pokusí se dostat do zemí, kde podle nich "létají pečení holubi do huby" a nezabrání jim v tom žádná zeď, plot či minové pole. A snažit se je převychovat? Sám jste popsal, jak to dopadá... tady pomůže snad jen jakási nová forma neokolonializmu, kdy by si vyspělé země vzaly jakýsi patronát nad jednotlivými chudými státy (nejen Afriky) a dosazení činitelé by dohlíželi na to, aby byly dodržovány jakési postupy v převýchově k zodpovědnosti, pracovitosti a vzdělání. Jak by se to ale dělalo, to vážně nevím...

4 1
možnosti
JP

Děkuji za komentář.

Bude to odemne znít asi dost brutálně a plno lidí mne za to možná odsoudí, ale nevidím jinou cestu. Nechal bych to na samotné přírodě. To znamená :

1. Zabezpečit Evropu proti nelegální migraci i za cenu ztrát na životech.

2. Zastavit veškerou pomoc těm, kteří jsou nenapravitelní. Tedy těm, kteří nemají dostatečně vyvynutý vlastní pud sebezáchovy, aby ke zlepšení vlastního života nepřiložili ruku k dílu. Ona sama příroda nejlépe ví, co je pro ni dobré. Nikdo mi nevymluví, že veškeré nemoci, které se v poslední době vyskytly v Africe nemají právě základ v samotné snaze přírody přirozenou cestou zregulovat lidskou populaci. To jen sami lidé jí hází klacky pod nohy.

3. Podpořit a solidárně pomáhat jen těm, kteří o to stojí a jsou schopni se integrovat do normálního života a pak následně tuto pomoc vrátit.

6 0
možnosti
Foto

I29v51o 28C65i49l20i56c17h

21. 6. 2015 15:44

Vidím to naprosto stejně R^

5 0
možnosti
AK

Projekt znám, dopadl bohužel špatně (jak píšete). Je to ztráta času, energie, peněz, převychovat někoho, kdo je na úrovni doby kamenné.

4 0
možnosti
OP

Vystřihla jste přesně jedno slovo, a to převychovávat. Dá se převychovat dospělý člověk? Necháte se převychovat třeba vy? To prostě nejde a kdo se o to i dobré snaže usiluje, je trouba

3 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Zaměstnanec v automobilovém průmyslu. Miluji rybolov, cestování.

Seznam rubrik